Hungarian

Víte, kam za poznáním do Maďarska?

Maďarsko je zemí, která se nachází v relativní blízkosti k České republice. Možná právě proto byste měli uvažovat o její návštěvě. Tato destinace si vás totiž získá svým charakterem, náturou tamních lidí, spoustou historických památek a v neposlední řadě i krásnou přírodou. Zjistěte, co všechno můžete navštívit v Maďarsku.

Hlavní město jako cíl číslo jedna

Při návštěvě Maďarska zavítejte nejprve do hlavní metropole zvané Budapešť. Právě zde je k vidění spousta unikátních a jedinečných staveb, jimž s naprostou jistotou dominuje tamní Parlament, což je největší historický objekt ve městě. Za zmínku stojí také Bazilika sv. Štěpána, Andrássyho třída, Hradní vrch a populární Velká synagoga.

Obdivovat samozřejmě můžete i jiná malebná městečka, mezi nimiž jednoznačně dominuje Pécs. Toto město je mnohými cestovateli označováno, jako pomyslná brána do Chorvatska. K vidění je tu Katedrála sv. Petra a Pavla.

Cestu do Maďarska můžete spojit také s náležitou relaxací. Maďarská lázeňská města a střediska lákají velkou spoustu turistů prahnoucích po relaxaci a odpočinku. Dokazuje to například místo zvané Eger nebo Hévíz. Přímo v hlavní metropoli pak můžete navštívit tradiční Széchényiho lázně.

Vyrazte k maďarskému moři

Nadpis tohoto podtitulku je tak trochu zavádějící. Přesně takto je totiž označován Balaton, což je největší jezero ve Střední Evropě. U této vodní plochy si můžete užívat odpočinku i sportovních radovánek. Pokud patříte k milovníkům přírody a cykloturistiky, zavítejte do Národního parku Hortobágy. Ten je mimochodem zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO.

Nezapomínejte ani na Tokaj, což je ráj vinných rév. Krásné vinice na kopcích jsou toho jasným důkazem. Tuto velkolepou zemi si zamiluje zkrátka každý, kdo je lačný po dobrodružství, objevování, ale také celkem specifické gastronomii. Tohle všechno na vás čeká včetně silného kulturního zážitku.

This entry was posted in Maďarsko. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.