mountains

Slovenské hory mají co nabídnout

Patříte k vášnivým horalům a české vrcholky hor už máte prochozené? Pak se zaměřte na sousední Slovensko. Z pohledu vysokohorské turistiky jde o skutečný ráj, který byste za žádných okolností neměli podceňovat. Následující řádky vás ostatně přesvědčí o tom, že zde můžete nalézt spoustu zajímavých míst.

Gerlachovský štít není jediný

Kapitolou samou o sobě je bezpochyby Gerlachovský štít, který je vlastně nejvyšším vrcholem Slovenska. Vrchol situovaný ve Vysokých Tatrách nabízí spoustu krásného. Zmínit bychom se mohli například o Velickém plesu a Velickém vodopádu.

Pokud chcete poznat naopak nejvyšší vrchol Nízkých Tater, nabízí se Ďumbier. Ten je zaměřen na technicky nenáročné horaly. K dispozici jsou tu lanovky, chodníčky i kamenné stezky. Krásné výhledy čekají doslova na každém kroku. Do svého horalského itineráře určeného pro Slovensko neopomínejte ani na Královu holu.

A jaké další známé vrcholy Slovenska stojí na podívanou? Je to například vrchol Kriváň nacházející se ve stejnojmenném národním parku. Ve Vysokých Tatrách neopomínejte ani na Lomnický štít s jeho výškou 2 633,9 metrů nad mořem.

Slovenské hory jako na dlani

Jestliže si myslíte, že výčet slovenských hor je už pomalu u konce, jste na omylu. Pokud by vám všechno výše zmíněné bylo málo nebo se chcete vydat do méně vyhledávaných a turisty frekventovaných míst, je tu kupříkladu vrch zvaný Rysy. Ten leží na pomezí Polska a Slovenska. Krásné scenérie a příroda na vás bude čekat při cestě na Predné Solisko. Výška tohoto vrcholu je 2 093 metrů nad mořem.

Nakonec si nenechte ujít ani Velký Choč, který představuje v podstatě nejvyšší vrchol Chočských vrchů. Z vrcholu budete moci vidět všech okolní hory, mezi nimiž dominuje například Oravská Magura, Skorušinské hory a Velká Fatra. Pokud se budete pohybovat po Malé Fatře, zavítejte k vrcholu zvanému Velký Rozsutec.

This entry was posted in Slovensko. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.