slovenia

Objevte ty největší zajímavosti Slovinska

Patříte k milovníkům cestování a přemýšlíte o tom, kam byste letos vyrazili? Co takhle zkusit Slovinsko, které je mnohými cestovateli opomíjenou zemí. Lidé skrze něj projíždí do Chorvatska, ale že by se zastavili a poznali, to ne. Možná právě nyní našel ten nejvyšší čas, pustit se do probádání této země. Ta toho totiž nabízí více než dost.

Krásná jezera i jeskyně

Pokud si právě sestavujete itinerář pro cestu do Slovinska, zamiřte nejprve k jezeru Bled. Bledské jezero je vyhlášené a jeho okolí je doslova pastvou pro oči. Kousek od něj se nachází největší jezero Slovinska, kterým je Bohinjské jezero. Poblíž něho stojí za návštěvu vodopád Savica. Krásné je také údolí řeky Soči, kde je spousta míst vhodných pro zastávku. Z pohledu turistických středisek zamiřte třeba na do blasti Bovec a Kobarid.

Slovinsko můžete pochopitelně prozkoumávat také pod zemským povrchem. K nejznámějším a největším krasovým jeskyním ve Slovinsku patří Postojna. Tamní labyrint má více jak devatenáct kilometrů. Podobné podzemní krásy nabízí také Škocjanske jame v podobě vápencových jeskyní.

Co dalšího navštívit ve Slovinsku?

Jestliže patříte k milovníkům dech beroucích scenérií, určitě nevynechte lokalitu Velika Planina, kde se na rozlehlých loukách nachází pastevecké domky. Výlet si udělejte také Logarskou dolinou. Při jízdě autem nebo na motocyklu na vás čekají dominantní vrcholky hor a všudypřítomná příroda. Zapomínat bychom neměli ani na soutěsku Vintgar.

Poznávání Slovinska nemusí být samozřejmě spojeno jen se zelení a horami. Vypravit se můžete také do velkých měst. Kapitolou samou o sobě je metropole zvaná Lublaň. Když se ve Slovinsku dostanete blíže k moři, zamiřte do města Piran. Ne nadarmo je tato metropole označována, jako nejkrásnější slovinské město. Při návštěvě této země si můžete být jisti, že objevování zde bude více než dost.

This entry was posted in Slovinsko. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.