canada

To nejlepší z přírodních kanadských divů

Kanada je překrásnou zemí, která se pyšní především spoustou zeleně a přírodních scenérií. O tom není žádných pochyb. Pokud se do této země chystáte, určitě se vám hodí pár zajímavých tipů na to nejlepší z ní samotné. A v patřičném duchu začneme hned od začátku. Jsou to kanadské Skalnaté hory, které vám zprostředkují tu neúchvatnější horskou scenérii na světě. Takových výhledů si můžete užívat v několika národních parcích, jakými jsou Banff, Kootenay a Jasper.

Co všechno vidět v Kanadě?

Ve vybraných kanadských oblastech si užijete i nejlepší noční obraz, který vám zprostředkuje polární záře. Vypravit se můžete také na odlehlé, avšak velice zajímavé ostrovy Haida Gwaii. Tiché lesy, zajímavá kultura místních, jeskyně i horské prameny. To je jenom malá ochutnávka toho, co na vás čeká.

Kanada, to jsou i slavné Niagarské vodopády v Ontariu. Přírodní dominanta dosahující ohromné výšky a skládající se ze tří částí. Hoesesshoe Falls, Bridal Veil Falls a American Falls. Patříte-li k milovníkům doby ledové a rádi byste se podívali na veledůležitá místa, zamiřte na Baffinův ostrov.

Podmaňte si Kanadu od A až do Z

Sami se můžete přesvědčit o tom, že Kanada je zemí neomezených možností. V dech beroucích přírodních dominantách samozřejmě můžeme pokračovat. Je to třeba Morénové jezero nebo rezervace národního parku Nahanni, kterým protéká divoká řeka South Nahanni. Ideální výzva pro zkušené vodáky.

Dalším populárním místem je Národní park Gros Morne. I ten je označován za fascinující skalnatou krajinu, která vznikala před více, jak 400 miliony let. Jedinečné útvary na pobřeží jsou toho jasným důkazem. Nakonec byste si neměli nechat ujít ani kanadské prérie nacházející se v národním parku Torngatské hory. A jaká přímořská scenérie patří k těm nejlepším? Je to přece Hopewell Rocks, kam se budete chtít navracet.

This entry was posted in Ostatní. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.