Kam vyrazit v zimě za sluníčkem?

Ne každý je milovníkem zimy a zasněžených hor. Není se proto čemu divit, že lidé s nadšením opouští sněhobílé Česko a pouští se do exotických dálek. Jestliže o něčem podobném uvažujete také, jistě se vám hodí několik málo tipů na slunné zimní dovolené. Na místa, kde se sníh promění v hřejivé slunce, písečné pláže a překrásné moře.

Exotické destinace vhodné na zimu

Pokud chcete zažít příjemné tropy, dejte zelenou Kanárským ostrovům. Pakliže vyrazíte v lednu nebo v únoru, venkovní teplota se bude pohybovat kolem 25 °C až 27 °C. Podobné klima přináší také Kapverdské ostrovy, jež jsou zárukou toho, že Afriku můžete poznat z bezpečné stránky. Navíc cenová dostupnost Kapverd je vskutku zajímavá a pohybuje se od 8 000 Kč za letenku.

Hodně opomíjeným, a přitom nádherným státem je v zimě Omán. Tam si za exotiku sice trochu připlatíte, na druhou stranu si užijete přenádherných scenérií, luxusních hotelových středisek a možnosti spojit relaxaci na plážích s poznáváním země.

Vydat se můžete také směrem k rovníku, kde se nabízí exotika zvaná Reunion. Region spadají k Francii a je vyhledávaný hlavně pro příjemné hřejivé klima a teploty až 28 °C. Kromě písečných plážích na vás čekají i vodopády, zelené vrcholky hor a spousta vyžití. Takový zimní dovolenkový ráj pro náročné.

12019 / Pixabay

A pokud patříte k těm opravdovým milovníkům tropů a exotiky, možná se právě vaší volbou stane Srí Lanka. Hodně budhistických památek, překrásné zátoky a vynikající gastronomie. Poznávat můžete tamní obyvatelstvo, které vás vtáhne do dění svými zvyklostmi a nabídne kromě relaxace i přiměřené dobrodružství.

Tak neseďte v zimě doma zasypáni sněhem za oknem a vydejte se na dovolenou k moři. Jak sami můžete správně tušit, v tomto směru lze vybírat opravdu z mnoha exotických destinací, které ve vás zanechají spoustu vzpomínek.

This entry was posted in Ostatní and tagged , , . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.