Dovolenková destinace pro rok 2019? Nesmrtelné Chorvatsko!

Plánujete letní dovolenou? A zajímáte se o aktuální trendy? Pak vám prozradíme, že do čela se po několika letech opět dere nesmrtelné Chorvatsko. Co nás na něm nejvíc láká? Je to průzračné Jaderské moře, bohatý podmořský život, atraktivní potápění, ale i vyhlášené taverny, skvělé jídlo a milí lidé. Jak na tom bylo Chorvatsko v letech minulých a kam zamířit, pokud ho letos zvolíte jako svou dovolenkovou destinaci?

V roce 2017 zažilo Chorvatsko boom

Podle údajů Českého statistického úřadu byl rok 2017 pro příznivce Chorvatska jedním z nejúspěšnějších. Za jedinou sezónu sem vyrazilo na 850 000 osob, což je meziročně o tři procenta více. Zajímavou skutečností je také to, že téměř polovina, konkrétně tedy 46 procent osob, vyjelo do Chorvatska s cestovní kanceláří. Zbývající dali přednost cestování po vlastní ose.

Češi už dávno nepatří zá národ paštikářů

Možná si ještě vzpomenete na snímek režiséra Filipa Remundy Obnažený, který vykresluje Čechy jako národ buranů a paštikářů. Naštěstí tomu tak není. Ačkoli je ubytování v soukromí stále hojně oblíbené, přednost dáváme raději tří nebo čtyř hvězdičkovým hotelům. A vlastní stravu měníme za tu chorvatskou. Vede polopenze, za kterou se nesměle krčí all inclusive stravování.

Kam letos do Chorvatska?

Trendy v oblasti oblíbených letovisek se z dlouhodobého hlediska nemění. Rodiny vyráží spíše do Střední Dalmácie, starší cestovatelé hledají klid a ničím nerušenou dovolenou. Proto u nich vévodí ostrovy. Mladí naopak dávají přednost rušné Istrii anebo ostrovu Pag, kde se nachází letovisko Novalja s proslulou pláží Zrće. Pokud chcete na dovolené ušetřit, využijte first minute anebo last minute zájezdy.

Co v Chorvatsku?

Zajímavé trendy pozorujeme také v oblasti aktivit, kterým se Češi na dovolených věnují. Už dávno nás neláká pouhopouhé ležení na pláži. Přednost dáváme spíše aktivní dovolené. Velmi oblíbené je potápění v Chorvatsku, treking po majestátných chorvatských horách anebo vodní sporty a aktivity, pro které má Chorvatsko ideální podmínky.

This entry was posted in Chorvatsko, Inzerce. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.