Mongolia

Mongolsko je nedotčenou destinací

Každý asi správně ví, že Mongolsko se nachází mezi Ruskem a Čínou. Málokdo si však tuto zemi zapsal do cestovatelského itineráře a plánuje dovolenou právě sem. Přitom je to velká škoda. Tato destinace na vás totiž dýchne velice autentickou atmosférou a nabízí toho více než dost. Jestliže patříte mezi skutečné dobrodruhy a láká vás tak trochu netradiční země pro trávení dovolené, máme tu pro vás jeden zajímavý tip.

Poznejte krásná města Mongolska

Když se na dovolenou vypravíte tímto směrem, pomyslným odrazovým můstkem se pro vás stane hlavní město zvané Ulánbátar. Metropole, která toho nabízí opravdu hodně. Je to například slavné mauzoleum Suchbátara nebo populární náměstí Sükhbaatar Square. Kapitolou samou o sobě jsou pak kláštery tvořené v místním stylu. K těm populárnějším patří Choijin Lamaa Dashchoilin Khiid.

Ujít si nenechte ani návštěvu dalšího slavného města Tsetserleg. Toto místo je ideálním výchozím bodem pro absolvování nejrůznějších treků. Většina cestovatelů zde míří k jezeru Terkhin Tsagaan Nuur. To však není tím největším v Mongolsku. Pomyslnou matkou oceánů je v této zemi jezero Chovsgol.

Přírodní zajímavosti Mongolska

Patříte-li k milovníkům dech beroucí přírody a ostatních zajímavostí tohoto typu, navštivte Národní park Gorkhi-Terelj. Tato lokalita je doslova protnutá řadou turistických tras, a dokonce máte možnost ubytovat se zde v tradičních jutách. Velkou výzvou se samozřejmě stává i pohoří Altaj, kde si naopak přijdou na své milovníci horské turistiky. Opakem těchto míst je pak poušť Gobi. Tak trochu odvrácená tvář země, kde můžete pozorovat život pouštních lidí.

Mongolsko, to však nejsou jenom památky a příroda. Dopřávat si můžete i pestrého kulturního zážitku. Ten vám zprostředkuje třeba národní festival s názvem Nádam. Ten probíhá v létě a je doplněn o pestrý zábavní program.

This entry was posted in Ostatní. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.