switzerland

Vydejte se za poznáním úchvatných krás Švýcarska

Švýcarsko je bezpochyby krásnou zemí, jejíž známost je často podceňována. Pokud tedy chcete trochu jinou a netradiční dovolenou než obvyklou návštěvu Chorvatska, máme pro vás zajímavé tipy. Ano, všechny směřují do Švýcarska, kde si na své přijdou milovníci velkých měst, historických památek, ale také přírodních dominant.

Objevte kouzlo hlavní metropole

Takovým pomyslným odrazovým můstkem se může stát například Bern. Hlavní město Švýcarska, jehož stará část je zapsána na seznamu světových památek UNESCO. Obdivovat zde budete unikátní a typickou architekturu švýcarských staveb, ale také malebnost středověkých uliček.

Další zastávkou by se mělo stát město Curych. V něm se nachází jedna z opravdu starých katedrál, jejíž název je Grossmünster. Vznikla v roce 1100 a připraví si pro vás dech beroucí podívanou. Při návštěvě Švýcarska rozhodně nesmíte opomenout ani na slavnou čokoládovnu Lindt & Sprüngli. Když se budete pohybovat v městečku Sankt Gallen, rozhodně nesmíte minout katedrálu St. Gallen. Své kouzlo má středověké městečko Stein am Rhein a nevšedním zážitkem se stane nejstarší zubačka na světě zvaná Pilatusbahn.

Přírodní krásy Švýcarska

A za jakými přírodními dominantami se vydat do Švýcarska? V tomto směru jednoznačně vede hora Matterhorn, na kterou se vám naskytne překrásný pohled od jezera Riffelsee. Nezapomínejte na úchvatnou podívanou v podání Rýnských vodopádů. Jestliže patříte k milovníkům velkých vodních ploch, nenechte si ujít Ženevské jezero. To patří v podstatě k těm největším v Alpách.

Při toulkách Švýcarském na vás čeká přemíra vyznačených tras pro turistiku, a to především ve švýcarských Alpách, kde bude jeden výhled střídat ten další. Na své si přijdou jak rodiny s dětmi, tak milovníci náročnějších treků. Vedle horských túr se můžete věnovat také populární cykloturistice.

This entry was posted in Švýcarsko. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.