florencia

Poznejte největší krásy Toskánska

Toskánsko je cestovali vyhledávaný kraj situovaný ve střední části Itálie. Místo, které sousedí s kraji Marche, Umbrií a Laziem. Místo, kde turismus jenom vzkvétá. Pokud milujete Itálii a chcete okusit tento region, určitě vám přijde vhod pár zajímavých tipů.

Začněte poznáváním Florencie

Když se řekne Toskánsko, každému se musí ihned vybavit dech beroucí Florencie. Ta by z vašeho cestovatelského itineráře rozhodně neměla vypadnout. Vidět můžete například čtvrtou největší katedrálu na světě, kterou je Santa Maria Del Fiore. Za zmínku stojí náměstí Piazza del Duomo, Baptisterium Sv. Jana Křtitele, náměstí Piazza della Signoria a Castello dell´ Imperatore.

Z Florencie pak můžete pokračovat do města Lucca. To se vyznačuje dominantními městskými hradbami a ukrývá na svém území spoustu krás. Je to například botanická zahrada Orto Botanico, kostel San Ferdiano nebo populární náměstí Piazza dell´ Anfiteatro. Zastavit byste se rozhodně měli u katedrály di San Martino.

Toskánsko, to je také věhlasná šikmá věž v Pizze. Kromě ní lze pozorovat i přemíru kostelů. Typickými příklady jsou San Frediano, San Francesco, Santa Maria della Spina a San Michele in Borgo.

Ostatní krásy Toskánska

Tento italský kraj je pochopitelně velký, takže toho ukrývá více než dost. Zaměřit se můžete například na Elbu. Spousta architektonických skvostů na vás bude čekat ve městě zvaném Siena. Okusit můžete i jedinečnou atmosféru města Montepulciano, které je spojeno především s pěstováním a výrobou vína.

Pokud vám tohle všechno bude málo, nabízí se ještě města Pistoia, San Biagio a další. Milovníci vinných regionů zamíří do Chianti, Bolgheri a Vernaccia di San Gimignamo. Přesvědčte se o tom, že italské Toskánsko si bezpochyby zamilujete, o tom se můžete přesvědčit na vlastní kůži. Tak neváhejte a začněte sepisovat tvořit svůj cestovatelský itinerář.

This entry was posted in Itálie. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.