ferrat

Ferraty v Alpách jsou rozhodně sázkou na jistotu

Ferraty jsou výzvou pro mnohé dobrodruhy. Zajištěné cesty v horách, které jsou plné adrenalinu, dech beroucích výhledů a mnohdy i náročné pohybové aktivity. Součástí takové cesty jsou samozřejmě nejrůznějších pomůcky využitelné při zdolávání kompletní trasy. Typickým příkladem jsou lana, žebříky a jiné. Pokud se na takové ferraty chystáte, zvolte si správnou destinaci. Alpy jsou pro tyto aktivity, jako stvořené.

Začněte na ferratech v Rakousku

Pokud hledáte spoustu upravených cest na jednom jediném místě, vyrazte do oblasti Schladming-Dachstein. Jak správně tušíte, jde o Rakousko, kde si v závislosti na náročnosti zajištěné cesty každý přijde na to své. Vyzkoušet můžete například trasu zvanou Kalo a Kalo. Pokud chcete zabavit i své mladší děti, sázkou na jistotu se stane Kali.

Z Rakouska do Itálie a do Slovinska

Nejsou to pochopitelně jenom rakouské Alpy, kde se můžete na ferratech pěkně vyřádit. Nabízí se také Italské Dolomity. Názvy jako Peternkofler, Albino Michielli – Strobel a Monte Piano jsou toho jasným důkazem. Všude tam uvidíte rozmanitou přírodu, ohromující výhled a užijete si opravdových výstupů bez hranic. Pro překonání některých skalních hřebenů se vyplatí vzít si také čelovku až uvidíte, kde všude se budete prodírat.

Nakonec je tu ještě Slovinsko a jeho Julské Alpy. Hvadnik, Aljaževa pot, Hanzova pot a Aljaževova stolpu. Tento vysokohorský terén si vás podmaní každou svou částí. Místa ideální nejenom pro horolezce, ale také nadšené turisty, kteří se jednoduše nebojí výšek. Zajištěné trasy jsou hody přístupné nováčkům, takže i začátečníci si přijdou na své.

Dodejte své nadcházející dovolené na atraktivitě a dobrodružnosti. Zaměřte se na vyhlášené ferraty, které si můžete zdolávat, kdy se vám zlíbí. Za ta ohromující panoramata to rozhodně stojí. Seberte výstroj, průvodce a pusťte se do výstupu.

This entry was posted in Itálie, Rakousko, Slovinsko. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.