sea

Poznejte překrásný ostrov Karpathos

Máte rádi cestování a poznávání nových míst? Zamilovali jste si řeckou kulturu a tamní prostředí? Pak pro jednou zkuste něco trochu jiného než pouze klasické ostrovy Kréta a Rhodos. Zaměřte se na Karpathos. Ostrov o velikosti 324 kilometrů čtverečních, který vám toho nabídne více než dost.

Zajímavosti ostrova Karpathos

Ostrov Karpathos je spíše kamenitého rázu, přesto na něm můžete nalézt spoust oblastí stojících rozhodně za to. Vaším odrazovým můstkem se mohou stát místa jako Agia Fotini a vesnice Avlona. V nich načerpáte skutečně historickou atmosféru, o čemž vypovídá i kostel Agios Mamas. Pokud se navíc hlásíte k milovníkům nezapomenutelných výhledů, zamiřte na vrchol hory Kali Limni. Pořádný návrat do historie vám mimo jiné zprostředkuje i Roman Cistern.

Na ostrově Karpathos si budete užívat typické řecké architektury, která na vás čeká v několika městech. Výzvou se vám stane městečko Olympos, jehož název je celkem jasně vypovídající. Zapomínat byste neměli ani na horské městečko Menetesu, kde načerpáte místní atmostéru. A pokud byste chtěli nahlédnout ještě dál do minulosti, je tu Archeologické muzeum Karpathos.

Užívejte si na plážích

Návštěva ostrova Karpathos samozřejmě nemusí být jenom objevování starých pamětihodností, ale také o relaxaci a vodních hrátkách. Zavítat můžete na některou z vyhlášených místních pláží, kde si užijete průzračného moře, zlatavého místo a jedinečné atmosféry. Pokud je tohle vaším cílem, zaměřte se na místa, jakými jsou Diakoftis Beach, Lefkos Beach, Apella Beach a Achata Beach. Každá z těchto oblastí vás osloví něčím.

Ostrov Karpathos je natolik univerzálním, že každému nabídne něco. Bude to poznávání, ale také odpočinek na pláži. Vyrážet pochopitelně můžete na lodích do blízkého okolí ostrova. Tak neotálejte a začněte s plánováním letní dovolené, kterou si na tomto řeckém ostrově užijete plnými doušky.

This entry was posted in Řecko. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.