machu picchu

Vyrazte do peruánských And na Machu Picchu

Máte rádi dobrodružství a zároveň vás lákají velké dálky? Pak své turistické ambice povzneste na podstatně vyšší úroveň. Co byste řekli na ruiny předkolumbovského inckého kultovního města Machu Picchu? Ano, přesně tohle místo v peruánských Andách se pro vás stane výzvou. Stačí vyrazit osmdesát kilometrů od města Cuzca do nadmořské výšky 2 430 metrů. Respektive 400 metrů nad řeku Urubamba.

Co všechno uvidíte na Machu Picchu?

Z tohoto kultovního místě pochopitelně zbyly jen ruiny, které však mají historicky významnou hodnotu. Rozkládají se na ploše zhruba pěti kilometrů čtverečních. Zastavit se můžete o speciálního rituálního kamene se zvláštním tvarováním. Ten je označován výrazem Intihuatana. Spousta významných badatelů se domnívá, že právě tento prvek sloužil jako astronomické hodiny a kalendář.

Dobře zachovalý je například Chrám Slunce nacházející se spíše ve východní části Machu Picchu. Právě u ruin tohoto chrámu je situována také Královská hrobka. Právě do ní byli v dřívějších dobách pohřbíváni významní Inkové. Zaměřit se můžete také Místnost tří oken, která měla výhled na tehdejší náměstí. Její půdorys je 11×8 metrů.

Nakonec si nenechte ujít ani Strážní budovu mnohdy označovanou jako Casa Del Vigilante. Ta je situována před vstupní branou. Je pravdou, že zrovna u Strážní budovy vzniká asi největší množství fotografii spojených s Machu Picchu.

Největší atrakce v Jižní Americe

Machu Picchu je bezpochyby tou největší atrakcí Jižní Ameriky. Každoročně toto místo navštíví kolem jednoho tisíce turistů za den, a to z celého světa. Jedná se o nevšední zážitek, na který budete vzpomínat až do konce života. Pokud toužíte po netradiční a originální dovolené, můžete se o tom přesvědčit na vlastí kůži. Jednoduše si naplánujte dovolenou na Machu Picchu, ať už na vlastní pěst nebo přes cestovní kancelář.

This entry was posted in Ostatní. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.