Malaysia

Když do Malajsie, tak za těmi největší skvosty země

Malajsie je určitě cestovatelkou výzvou, která láká mnohé dobrodruhy. Jestliže si plánujete dovolenou do těchto exotických končin s rodinou nebo s přáteli, máme pro vás pár zajímavých tipů. Přinášíme vám seznam cílů, které se postarají o vaší nezapomenutelnou cestu do Malajsie.

Poznejte moderní město na vlastní kůži

Chcete-li v tomto exotickém ráji zažít něco novodobějšího, zamiřte do Kuala Lumpur. Do města, kde se tyčí přemíra mrakodrapů a obchodních center. Vynechat byste určitě neměli oblasti jako Little India nebo Chinatown. Daleko více historickým městem je Georgetown nacházející se na ostrově Penang. Zde určitě nahlédnete do historie britské kolonie. Za zmínku stojí i turistická destinace Terengganu, kde na vás čekají spíše tradiční muslimská města.

Přírodní krásy Malajsie

Malajsie, to je v první řadě nezaměnitelná příroda nabývající spousty podob. Dokazují to například Perhentiany neboli ostrovy na východním pobřeží, kde si užijete primárně podmořského života. K Malajsii neodmyslitelně patří čajové plantáže. Jestliže toužíte po džungli a velehorách, vaším dalším cílem se stane Cameon Highlands. Pro skutečné dobrodruhy a milovníky výšek je tu i nejvyšší vrchol Malajsie zvaný Mount Kinabalu.

Za exotickými zvířaty a krásnou flórou musíte do národních parků této země. Jednou z úchvatných variant je Národní park Gunung Gading, kde se mimochodem nachází největší rostlina na světě. V Malajsii máte možnost spatřit i rozsáhlé rehabilitační centrum orangutanů Sepilok. A kdybyste náhodou neměli toho podmořského světa ještě dost, zkuste se potápět kolem ostrova Sipadan. Mějte však na mysli, že tato oblast je spíše pro zkušenější potápěče. Až se budete přesouvat mezi východním a západním pobřežím Malajsie, neopomínejte ani na místo zvané Taman Negara, což je další z působivých národních parků.

This entry was posted in Ostatní. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.