pujcovna lodi

Co dělají v zimě opravdoví vodáci? No přece plánují letní vodu

Vodák, který má řeku v srdci, nezahálí ani v zimě. Co můžete dělat, pokud jste tuto vášeň také objevili a nedá vám spát? Možností je mnoho od pravidelné údržby lodi až po zvyšování vlastní kondice. Nevíce vás ale bude zaručeně bavit plánování letních výletů.

Kdy se jezdí na vodu?

Přestože soudný člověk se na pramici na vodu v zimě nevydá, protože nebezpečí prochladnutí za to zkrátka nestojí, existují i výjimky. Ti, kteří nemohou bez divoké řeky celou zimu vydržet, mohou vyrazit do teplých krajin, a sjíždět exotické řeky. V našich končinách je nejlepší měsíc, kdy si užijete dovolenou na vodě, červen. Pokud už nemůžete vydržet, klidně si sbalte své saky paky už v dubnu a vyrazte. Zimou v tomto období už asi neumřete. Kempy a půjčovny lodí zatím nejsou tak naplněné jako v sezóně a počasí už není tak mrazivé, aby se každé setkání tváří tvář s vodou stalo problémem. Pro hovoří i ceník půjčovny lodí na Lužnici, který je pro výlety do konce května nejpříznivější.

Co si vzít s sebou?

Pro bezpečnou a příjemnou vodáckou sezónu je důležité plánovat a připravit se. Nejenže je důležité, aby loď byla v dobrém stavu, ale také abyste měli veškeré potřebné oblečení a vybavení, jako jsou záchranné vesty, vesla, suché vaky, atd. Vše vám zajistí půjčovna lodí Lužnice. Nezapomeňte však ani na své osobní potřeby. V závislosti na ročním období může být rozumnou volbou vzít si s sebou také repelent proti komárům nebo opalovací krém. Tomu se ale v dubnu a květnu můžete vyhnout. Komáři ještě nejsou tak aktivní.

Plánování výletů

Jakmile máte vše připraveno a sbaleno, začněte plánovat letní výlety. To vyžaduje především dostatek času a přístup k internetu. Poraďte se se členy místních vodáckých klubů, kteří znají konkrétní řeku nejlépe. Najděte si aktuální sjízdnost řek v ČR, ať jedete najisto. A především se připravte na další dobrodružství.

Vodáci v zimě nezahálí

Co mohou ti největší vodní srdcaři dělat v zimě? Pořádat suchozemské výlety, zdokonalovat své vodácké dovednosti v bazénu, organizovat vybavení a udržovat se v kondici, aby byli připraveni na sezónu, až přijde. V zimě se také mnoho vodáků účastní kurzů, kde se zdokonalují v záchraně na divoké vodě, nebo navštěvují přednášky na témata spjatá s vodáctvím.

This entry was posted in Česká republika, Inzerce. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.