castle

Hrad a zámek Skalka ve Vlastislavi stojí za návštěvu

Hledáte inspiraci pro výlet s rodinou? Rádi poznáváte hrady a zámky v Česku? Pak se začtěte do následujících řádků, protože vám přinášíme zajímavý tip. Tím je zřícenina hradu a zámek Skalka. Ten se nachází na okraji obce Vlastislav u Lovosic. Nejde o příliš populární a známý zámek, takže možná právě proto zde nenajdete spoustu turistů a jeho návštěvu si užijete plnými doušky.

Nahlédněte do historie této stavby

Ještě, než se vydáte na zříceninu hradu a zámek ve Vlastislavi, určitě se vyplatí vědět něco o historii tohoto objektu. Výstavba původní stavby probíhala někdy v polovině 14. století. K přestavbě došlo v 17. století. Stavebníkem byl Petr ze Skalky, proto také ten název.

Posledním majitelem zámku Skalka je obec Vlastislav. Ta se jím stala v roce 2001. Jen pro zajímavost uvedeme, že například v roce 2017 tento zámek navštívilo přibližně 477 návštěvníků, takže si můžete udělat představu o rušnosti turistů na zámku.

Co můžete vidět na zámku Skalka?

A nyní už se pojďme přesunout k tomu, co vám tento hrad a zámek vlastně nabízí. V první řadě to budou zajímavé exteriéry zasazené do krásného okolí. Sousední bergfrit zde slouží jako místo pro vyhlídku. Z vyhlídkové plošiny uvidíte do širé dálky a užijete si panoramatického výhledu.

Uvnitř zámku je stálá výstava zaměřená na historii hradů nacházejících se ve Středohoří. Nechybí ani prostor vyhrazený historii objektu, včetně fotografického materiálu. O zámku Skalka se tak dozvíte informací více než dost. Nutno ještě dodat, že v letním období zde probíhá také výstava fotografií a obrazů právě s námětem České středohoří.

Začněte s plánováním rodinného výletu a poznejte oblast vesnice Vlastislav. Kromě zámku Skalka si můžete najít i další zajímavé cíle v okolí a tím pádem budete mít itinerář na celý den. Věřte, že je toho k vidění opravdu hodně.

This entry was posted in Česká republika. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.