Dovolené v kontrasty prošpikované Itálii se nic nevyrovná!

Nádherné moře, mýty opředená atmosféra, dechberoucí perly historie, romantika na každičkém kroku a pestrost služeb cestovního ruchu jsou synonymem pro dovolenou v Itálii. Ať už se rozhodnete pro klíčové památky, anebo pro tajuplná místa, nešlápnete vedle.

Průzračná voda a mohutné Apeniny

Ano, Itálie je plná kontrastů. Na první pohled vás o tom přesvědčí Kalábrie, která nabízí luxusní koupání i adrenalin v horách. Pokud byste rádi nekonečné vodní radovánky a poznání historie, vydejte se směr Gargano. Okusíte vlny Jaderského moře a spatříte baziliku zasvěcenou archandělu Michaelovi v Monte Sant´Angelo, jež je zapsána na seznam světového dědictví UNESCO. Žhavým želízkem v ohni je pobřeží.

Benátsko – konečně u Jadranu v Itálii!

Snad nikdo nemůže pochybovat o tom, že je dovolená v oblasti Veneto trefou do černého. Na dosah ruky jsou mohutné Alpy a údolí řek, písečné pláže Jadranu a drahokamy měst Verona, Padova a Vincenza. Úžasným tipem jsou letoviska Caorle a Rosolina Mare. Jemný písek, stín borovic i romantické výhledy nikdy neomrzí.

Kam a s kým vyrazit?

Přeneste se do Kalábrie Capo Vaticano, kde je království vysokých skal lemujících písčité zátoky. Na vlastní kůži poznáte, proč patří zdejší písečné koberce k nejkrásnějším na světě. V uličkách městečka Tropea nasajete romantickou atmosféru dob dávno minulých a prohlédnete si pěkné památky. Vieste Gargano, nejživější resort Gargana, nabízí nespočet vodních i suchozemských aktivit. Procházka kolem malých bílých domečků na skále, koupání na Spiaggia del Castello, jachting, surfing, horolezectví, rybí trhy a posezení v kavárnách patří k nejlákavějším.

Zamilovali jste se do této slunečné země? Podívejte se na nabídku cestovní agentury Válek-Tour! Naplánujte si nezapomenutelnou dovolenou anebo svatební cestu pod nejvzácnějšími šperky architektury!

This entry was posted in Itálie, Inzerce. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.