denmark

Vyrazte za krásami Dánska

Dánsko je zemí, kterou si hodně rychle zamilujete. Severská destinace, která je spojena s velice unikátní architekturou, a především s dech beroucí přírodou. Pokud hledáte vhodné tipy na dovolenou do těchto končin, přinášíme vám je. Dánsko, to totiž není jenom známý Legoland situovaný poblíž městečka Billund.

Architektonické skvosty Dánska

Při cestě do Dánska určitě navštivte hrad Kronborg. Tato jedinečná stavba vznikla v roce 1420 a v dnešní době můžete kromě jiného najít uvnitř Muzeum mořeplavby. Když zamíříte do města Roskilde, uvidíte zde pověstnou katedrálu Roskilde Cathedral, jejíž počátek vzniku se pojí s 12. stoletím. Dnes se jedná o mauzoleum královské rodiny. Ve městě se navíc pravidelně koná Roskilde Festival.

Vedle slavného hradu se zmíníme také o zámečku. A jak jinak než na vodní hladině. Je to vodní zámek Egeskov Slot, jehož vznik proběhl v 16. století. Tohle místo si zamilujete nejenom díky interiéru zámku, ale také kvůli jeho okolí. V zámeckém parku na vás čeká zajímavý labyrint.

Přírodní dominanty země

Jak už padla zmínka v úvodu tohoto článku, Dánsko je primárně zemí nejrůznější přírodních krás. Dokazuje to kupříkladu vápencový útes Stevns Klint, na který vydržíte hledět opravdu hodně dlouhou dobu. Vynechat byste neměli ani slavné vikingské pohřebiště Lindholm Høje. To je volně přístupné a je leží na něm více jak sedm set hrobů.

Nezapomínejte ani na mys Grenen u Baltského a Severního moře. Na své si pochopitelně přijdou i milovníci zvířat. Výlet do Safari parku Knuthenborg je toho jasným důkazem. Desítky druhů zvířat a rostlin se nachází v jedinečném prostředí. Spoustu druhů zvířat si navíc můžete pohladit. A pokud byste náhodou neměli dost dánské zábavy, jednoznačnou volbou se pro vás stane Zábavní park Tivoli. Ten byl založen už v roce 1843 a každoročně láká turisty z celého světa.

This entry was posted in Ostatní. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.