kotvicnik

Přírodní pomocníci k moři i do hor: Čím doplnit cestovní lékárničku?

Chystáte se k moři nebo vyčisti hlavu do hor? Nepodceňujte situaci a sbalte si s sebou alespoň cestovní lékárničku. Kromě klasických léků do ní pro tentokrát zařaďte i následující přírodní společníky. S čím vám pomůžou?

Když vás na cestách rozbolí zuby

Bolest zubů je obrovskou komplikací a omezujícím problémem. Ještě než sáhnete po „růžové tabletce“, vyzkoušejte trik s hřebíčkem. Do cestovní lékárničky zařaďte hřebíčkový olej, kterým můžete potírat dásně v okolí bolavého zubů, ale nezapomeňte si sbalit také pár kousků tohoto aromatického koření. Pokud hřebíček rozžvýkáte, na pár hodin se vám uleví, protože bolavé místo se stane necitlivým. Hřebíček se může zároveň pochlubit desinfekčními a antimikrobiálními účinky, takže je na cesty doslova jako stvořený.

Když toužíte po maximálním výkonu

Sportovci, kteří potřebují dosáhnout maximálního výkonu, objevili sílu kotvičníku. Ten dlouho platil zejména za spolehlivého pomocníka mužů v různém věku. Nyní se o něj ale zajímají i ženy nebo právě lidé „jedoucí“ na výkon. Kotvičník zemní totiž pomáhá zvyšovat odolnost organismu proti stresovým situacím, zlepšuje svalový tonus, urychluje regeneraci svalů, udržuje rovnováhu hormonů a imunitního systému a díky tomu zvyšuje také libido.

Když vás trápí zažívání

Ani zažívací obtíže na cestách nejsou něco, o co bychom dobrovolně stáli. Stačí trochu jiné složení bakterií ve vodě i potravě a může vás potrápit průjem nebo zácpa. Aby vás zažívací potíže na dovolené nepřekvapily, sbalte si s sebou tinktury z bylin. Jako prevence, ale i způsob řešení nejrůznějších trávicích obtíží, se skvěle uplatňuje třeba kombinace pelyňku, fenyklu, ořešáku, měsíčku a čekanky. Při pravidelném užívání vám poděkují nejen střeva, ale také slezina, játra nebo slinivka.

Když vám schází energie

Potýkáte se na cestách s nedostatkem energie? Kupované energy nápoje s vysokým obsahem cukru vyměňte za stimulant guaranu. Tahle popínavka z Amazonie vám dodá energii, snižuje duševní i fyzickou únavu a podporuje dobrou náladu. Navíc posiluje kognitivní schopnosti a paměť, podporuje zdraví jater a pomáhá od horečky nebo bolestí hlavy a svalů. Guarana je dneska už dostupná v podobě tablet, kapslí nebo praktických nápojů.

This entry was posted in Ostatní, Inzerce. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.