rio de

Rio de Janeiro si vás získá spoustou krásných míst

Máte rádi cestování a láká vás vzdálená Brazílie? Pak byste neměli za žádných okolností vynechat jednu z nejznámějších metropolí této země. Je to Rio de Janeiro, které si vás podmaní nejenom věhlasnými plážemi, ale i spoustou ostatních věcí. Pokud chcete toto město poznat do nejmenšího detailu, začtěte se do následujících řádků.

Socha Krista Spasitele

Když se řekne Rio de Janeiro, každému se jistě vybaví ten nejznámější symbol. A tím je socha Krista Spasitele neboli Christ Redendor. Už od roku 2007 patří tento unikát na seznam sedmi divů světa. Dále je známý velký festival, který ovšem vyžaduje, abyste do města přiletěli v ten správný čas.

Pokud jde o nejznámější pláž, je to bezpochyby Copacabana dlouhá 4,5 kilometrů. Další jedinečnou pláží je Angra dos Reis. A pokud patří k milovníkům surfování, směřujte do lokality označované jako Recrei.

Co všechno nabízí Rio de Janeiro?

Jen co sestoupíte z hory Corcovado od sochy Ježíše Vykupitele, zamířit na další zajímavý vrchol v okolí, kterým je Pao de Açúcar. Na vrchol se můžete dopravit prostřednictvím lanovky. Navštívit můžete tamní botanickou zahradu nebo podlehnete víru velkoměsta. Nutno podotknout, že Rio de Janeiro si pro každého přichystalo něco. Zapomínat byste neměli kupříkladu na monumentální památník Monumento Nacinal aos Mortos da II Guerra Mundial.

Oblíbeným turistickými cílem v Rio de Janeiro je i laguna Lagoa Rodrigo de Freitas. V okamžiku, kdy si budete chtít odpočinout od ruchu velkoměsta, zamiřte do městského parku Parque de Flamengo. Tam načerpáte spoustu nových sil potřebných k poznávání tohoto velkého města. Kromě již zmiňovaných věcí na vás bude pochopitelně čekat i silný kulturní a gastronomický zážitek. Ne nadarmo je Rio de Janeiro určitým symbolem Brazílie. Z města navíc můžete vyrážet na výlety do nejbližšího okolí.

This entry was posted in Ostatní. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.