nocni videni

Užívejte si noční procházky a mějte zrak jako ostříž

Rádi a s nadšením se vydáváte ven po setmění? Je vám příjemné ticho okolí, jen vás omezuje viditelnost všeho živého kolem vás? Pak nezoufejte, protože s tímto neduhem můžete něco dělat. Stačí si zvolit jen to správné pozorovací zařízení. Hned na úvod vám můžeme říci, zapomeňte na dalekohledy. S nimi si přiblížíte spoustu věcí ve dne, nikoliv v noci. V černé tmě je třeba cílit na trochu jiné přístroje.

Noční vidění zná bezpochyby každý

Nejprve vám představíme noční vidění. To zná bezpochyby kdokoliv. Vidět jste ho mohli minimálně v nějakém akčním filmu. Dnes už tuto techniku nevyužívá pouze armáda. Díky cenové dostupnosti je hodně oblíbené u myslivců, ale i u běžných pozorovatelů přírody.

Noční vidění pracuje se zbytkovým světlem. Využít můžete monokulární produkty, ale také speciální brýle nebo noční vidění na puškohled. Dostupné jsou také odlišné technologie, od generace I +, generace II + až po digitální noční vidění. Možností je v tomto směru více než dost. Klasika v podobě nočního vidění ovšem není tím jediným, co vám umožní vidět v noci.

Termovize pro pozorování všeho živého

Pokud vám jde v noci primárně o pozorování lidí a zvířat, můžete vsadit na další technologický výdobytek. A tím je termovize. Na první pohled jde o zařízení podobné nočnímu vidění, až na to, že se liší zobrazovací technologií. Termovize pracuje s infračerveným zářením. To znamená, že všechno živé uvidíte v absolutní tmě, ale také za zhoršené viditelnosti zapříčiněné mlhou, deštěm a sněhem.

Ať už se rozhodnete pro noční vidění nebo termovizi, buďte si jisti, že noční procházky u vás začnou nabývat zcela odlišného významu. Najednou budete moci být blíže všemu živému, co lidským okem jednoduše nezpozorujete. V obou případech se můžete spolehnout, že vybírat lze i z cenově dostupného sortimentu s vysokou kvalitou provedení.

This entry was posted in Ostatní, Inzerce. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.