počítač

Jak mohu virtuálně cestovat? Možností je řada

Ještě před nedávnem zněl mnohým z nás pojem virtuální cestování neboli cestování bez toho, abyste opustili pohodlí svého domova, poněkud vzdáleně a nereálně. Někteří ho možná považovali dokonce za pouhou součást sci-fi filmů. Epidemie koronaviru ale znenadání obrátila naše životy vzhůru nohama, a jednou z oblastí, které zasáhla nejvíce, byl i cestovní ruch. Lidé museli ze dne na den přestat cestovat, a to nejen do zahraničí, ale i v rámci svého vlastního státu. Karanténa byla neúprosná. Na jednu stranu větší množství času, na druhou stranu mnoho omezení. Právě v tom okamžiku se virtuální turistika stala pro mnohé realitou.

Virtuální prohlídky

Díky moderní technologii jsme najednou zjistili, že vidět kus světa se opravdu dá z našeho obýváku a že to nemusí být jen formou nejrůznějších dokumentů, ale formou i virtuálních prohlídek, které mnohé památky, muzea a galerie zdarma umožnily. Najednou tak můžeme navštívit nejen nejrůznější české hrady a zámky, ale také jadernou elektrárnu Temelín, plzeňský pivovar Prazdroj či Národní muzeum. Bezplatné virtuální prohlídky ale nabízí i celá řada světových muzeí, galerií a památek. Virtuální cestování je tak skvělá možnost, jak vidět jedinečná umělecká díla.

počítač

Nejen Google Street View

Kromě speciálně vytvořených virtuálních prohlídek lze skvěle virtuálně cestovat také prostřednictvím oblíbeného Google Street View. Během několika vteřin se přenesete do jakékoli země na světě. A můžete se procházet po ulicích historických měst i nahlídnout do interiérů mnohých památek. Navíc Street View pravidelně prochází aktualizací a to, co vidíte, tak opravdu odpovídá skutečnému stavu. Kromě Google Street View ale můžete pro vaše virtuální cestování využít i další servery a aplikace, například Virtualtravel, který nabízí více než jedenáct tisíc zajímavých míst, památek i přírodních krás.

This entry was posted in Ostatní. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.