Chcete si vyzkoušet potápění? Jeďte do Egypta

Toužíte po tom, vyzkoušet si pořádně potápění? Láká vás podmořský svět, ale zatím jste nenašli odvahu? Hledáte dovolenou, která nebude drahá, budete mít zajištěn veškerý komfort a kromě potápění budete moci i vyrazit za zábavou nebo památkami? Pak si naplánujte léto v Egyptě.

Potápěčské lokality v Egyptě

Zkušení turisté, kteří jedou do Egypta především za potápěním a kvalitním podmořským životem, volí nejčastěji ubytování v okolí letovisek Safága či Marsá Alam. V každém z nich se nachází dostatek potápěčských škol, kde zaučí i ty úplné začátečníky.

Podmořský život je tu také velice krásný, a na rozdíl od Sharm el Sheiku, Dahabu nebo Hurghady také mnohem více zachovalý. Korálové útesy jsou překrásné, a kdo tu jednou potápění propadne, jezdí sem opakovaně.

Safága

Letovisko Safága – potápěčů ráj

Malé letovisko Safága je opravdu ideálním místem pro nerušené pozorování života pod hladinou. Leží asi 50 km od Hurghady a jedná se o velice klidné přístavní městečko, snad jen s výjimkou období, kdy se koná pouť do Mekky. Pak se stovky poutníků shromažďují právě zde.

Pobřeží je obklopeno korálovými útesy, což může znepříjemňovat vstup do moře. I proto sem nejezdí moc rodiny s dětmi nebo ti, kteří si chtějí užít každý den pohody ve vlnách. Pro potápěče a vyznavače šnorchlování je to ale jedině plus. Oblíbená je tato oblast také milovníky surfování.

Co v Egyptě navštívit?

Až si budete chtít od potápění odpočinout, můžete vyrazit na některý z výletů, jak s vaší, tak místní cestovní kanceláří. Hojně navštěvovaná je samozřejmě Káhira a Pyramidy v Gíze. Strávit dovolenou v Egyptě bez návštěvy tohoto starověkého divu světa by byl hřích.

Za prohlídku také stojí Chrám královny Hatšepsut, Luxor či Údolí králů.

This entry was posted in Egypt. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.