TIPY NA LETOŠNÍ DOVOLENOU

Léto se nezadržitelně blíží a s ním i spojené starosti s objednáváním dovolené. Někteří už mají vše za sebou nákupem first minute zájezdů. Pokud ještě nemáte vybranou letošní dovolenou, patříte mezi druhou skupinu lidí, kteří čekají na výhodné last minute nabídky nebo jen zkrátka ještě nemají vybráno. Třeba vám pomůžeme těmito tipy na dovolenou.

Malgrat de Mar, Španělsko

Letní dovolená u moře 2013 v letovisku Malgrat de Mar na španělském pobřeží Costa del Marasme je naším prvním tipem. Osobité letovisko navazuje na přilehlou Santa Susannu. Podél obou měst vede několika kilometrová promenáda a bohužel také železniční trať, jediná vada na kráse celého letoviska.

Pláže jsou každý upravované a velmi čisté. Malgrat de Mar má o něco menší koncentraci turistů než o pár desítek metrů vzdálená Santa Susanna. Vstup do moře je příkřejší, ale v pohodě se tu vydovádí i rodiny s dětmi.

Okolí Malgrat de Mar je především o výletech do Barcelony. Katalánské metropole která je domovem slavného klubu FC Barcelona či věhlasných památek Gaudího.

Seget Donji, Chorvatsko

Dovolená u moře 2013 v letovisku Seget Donji na pobřeží Chorvatska je naším druhým tipem. Letovisko leží u překrásného ostrovního města Trogir, které se může pyšnit krásnou historickou pevností.

Samotné letovisko Seget Donji je idylickým místem pro trávení rodinné dovolené. Oblázkové pláže podél celého pobřeží. Máte možnost zajít do některé z taveren na dlouhé promenádě nebo využít levné vodní taxi služby, která denně v několika intervalech dováží turisty právě do historického Trogiru.

Dominantou je poté hotel Medena se svými dependancemi. Nečekejte žádný luxus, hotel má za sebou poměrně dlouho historii což je na jeho vybavení znát. Přesto jsem měl možnost v hotelu pobývat a se službami hotelu, včetně polopenze jsem byl velmi spokojen.

This entry was posted in Ostatní. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.