5 míst, která můžete navštívit ve Zlíně

Milovníky cestování dnes zavedeme do moravského města Zlín. Od nepaměti se toto město považuje za kolébku řemesel a obchodu. Už v 16.století získalo oprávnění k pořádání výročních trhů. Založení známé Baťovy továrny se datuje do roku 1894. Čím toto město láká návštěvníky v 21. století?

Centrum

Na začátek vaší cesty si určitě naplánujte procházku centrem města, navíc dobře značenou jako městský prohlídkový okruh. Uvidíte radnici, městské divadlo, hvězdárnu. A mnoho staveb spojených se jménem Baťa jako Areál Baťových závodů, institut a Zlínský mrakodrap. Opomenout nelze ani vilu Tomáše Bati od architekta Jana Kotěry. Dnes zde sídlí Nadace Tomáše Bati.

Zoo Zlín

Zoo Zlín je rozděleno do tematických oblastí Afriky, Asie, Austrálie a Ameriky. Africká část vás zavede do Etiopie. Uvidíte nejen mnoho druhů zdejších zvířat ale i typická obydlí a další předměty této oblasti. Projít se můžete také tropickým pavilonem Yucatan, stezku běžce Emu nebo asijskou Hala-Bala s expozicí tapírů, ojedinělou v celé Evropě.

Zámek Lešná

Jde o malý zámeček z 19. století. Díky době vzniku zde byla zavedena elektřina, vodovod a ústřední vytápění. Vskutku pozoruhodná stavba, která stojí za vidění.

Divadla

Město Zlín s bohatou kulturou má co nabídnout i milovníkům divadelního umění. Zmiňme například Městské divadlo Zlín, Malou scénu Zlín nebo Divadlo scéna. Mezi další kulturní bonbónek patří zcela jednoznačně Filharmonie Bohuslava Martinů.

Kulturní a univerzitní centrum

Právě sem míří kroky všech milovníků moderní architektury. Tato unikátní stavba vznikla v roce 2006 pod inspirací světoznámé architektky Evy Jiřičné, která je zlínskou rodačkou. Od svého vzniku si na svůj účet připsala již celou řadu ocenění.

Až vám po toulkách městem vyhládne a přepadne vás únava, zavítejte do penzionu Uno. Kromě komfortního ubytování za rozumné ceny je v hotelu také možnost se dobře najíst v hotelové restauraci. Nabízí kvalitní domácí kuchyni tak, jak ji neznáte. Místní šéfkuchař se účastí kurzů v Pražském kulinárním institutu a slova ocenění pro jeho pokrmy měl i známý gurmán Ivan Vodochodský.

This entry was posted in Česká republika. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.