corsica

Korsika skrývá spoustu dech beroucích krás

Toužíte po exotice? Co takhle francouzský ostrov, kterým je Korsika? Jestliže máte rádi pláže, historické památky a přírodní skvosty, je tohle to správné místo pro vaši nadcházející dovolenou. Právě zde si můžete užít pobyt bez přemíry turistů a poznat kouzlo tohoto ostrova.

Zajímavosti na Korsice

Byl by hřích, neokusit krásy hlavní metropole, kterou je město Ajaccio. Právě zde se nachází pověstný maják La Parata nebo se můžete přiblížit k domu slavného Napoleona Bonaparte. Poměrně historickou památkou pocházející ze 16. století je pevnost La Citadelle.

Ve výčtu pozoruhodných korsických měst lze jistě pokračovat. Nabízí se třeba městečko Porto-Vecchio, kde jsou dech beroucí pláže. Jednou z těch vyhledávaných je kupříkladu pláž Santa Giulia. Zastavit byste se měli také ve městě Bastia, kde budete obdivovat historické jádro a starý přístav. Nezapomínejte ani na pomyslný korsický Gibraltar. Přesně tak je označováno město Bonifacio. Dalším krásným městem s majestátní pevností pocházející z roku 1419 je město Corte.

Přírodní dominanty Korsiky

Korsika, to samozřejmě nejsou jen úchvatné historické památky, jak by si mohl, kdo myslet. Dokazují to kupříkladu kaskády Polischellu, které jsou plné jezírek. Obdivovat budete oku lahodící vodní útvary. Jestliže patříte k vyznavačům horské turistiky a turistiky obecně, rozhodně si naplánujte výšlap na nejvyšší vrchol ostrova. Tím je hora Monte Cinto s výškou 2 706 metrů nad mořem.

Poznávat můžete i jiné přírodní úkazy, mezi které se řadí žulové skalní útvary s názvem Calanques de Piana. Některé z nich jsou vysoké až 300 metrů. Nakonec si při procházkách a po krásném pobřeží nenechte ujít Janovské věže vybudované v 16. století. Korsika, to je místo, které vás jednoduše ohromí a rádi se budete na ostrov vracet. Ideální je mimochodem také pro rodiny s dětmi.

This entry was posted in Francie. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.