Pojeďme lyžovat do Rakouska

Česká sjezdařská komunita je velmi silná a stabilní, mnoho lyžařek a lyžařů holdují sjezdovému lyžování. Díky dostupným kurzům do tajů sjezdového lyžování mohou proniknout i dospělí a starší. A když už rodiče umí lyžovat, není důvod, aby to nenaučili i své potomky. Často tak celé rodiny vyráží na zimní dovolené nejen na české hory, ale čím dál více také do zahraničí. Obzvláště s malými dětmi se jako nejbližší zahraniční destinace nabízí Rakousko, zejména pro rodiny z Čech.

Rakouské Alpy jsou v zimním období nádherné a všem sjezdovým lyžařům poskytují dokonalé zázemí pro bohatou lyžařskou dovolenou. V Rakousku je k dispozici lyžařům velké množství menších i doslova obřích středisek, kde si výborně zalyžují zkušení matadoři a kde to zároveň bude bavit i začátečníky. Pokud chcete strávit zimní dovolenou v lokalitě s dostatkem sněhu, sledujte internetový portál SNOW.cz, kde najdete aktuální stav sněhové nadílky v jednotlivých střediscích po celé Evropě. Zároveň se zde dozvíte místní předpověď počasí a webkamerou můžete také zkontrolovat, jak to na konkrétním místě vypadá zrovna teď. Díky tomu nezažijete nepříjemné překvapení v podobě zeleného svahu, když už se vydáte na hory.

Ledovec – jistota sněhové nadílky

Jsou místa, kde je sníh naprostou samozřejmostí po celý rok – ledovce. Pojďme se tedy nyní zaměřit právě na ledovce v Rakousku, kam se můžete vypravit si zalyžovat. Mezi sjezdaři je nejoblíbenější ledovec Hintertux s 86 km sjezdových tratí všech obtížností a s celoročně vynikajícími sněhovými podmínkami. Příznivci snowboardingu zde naleznou široké sjezdovky, pro adrenalinové jezdce jsou zde i tratě s boulemi. Hintertux se nachází v nadmořské výšce 1 500-3 250 m nad mořem, a i proto je otevřen celoročně.

Dalším cílem sjezdařů je lyžařské středisko Stubai. Na místní ledovec nejraději jezdí rodiny s dětmi, protože moderní středisko Stubai počítá i s nejmenšími dětmi. Vysoko položené království sněhu zaručuje dostatek bílé nadílky, nabízí denně upravované sjezdovky a například i sáňkařské dráhy pro zpestření dne.

Najděte si v Rakousku to pravé i vy.

This entry was posted in Ostatní, Rakousko, Inzerce. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.