Nádherné pláže: To je dovolená v bulharském letovisku Sinemorec

Láká vás Bulharsko jako destinace pro letošní letní dovolenou? Je to velmi dobrá volba. Země nabízí návštěvníkům mnoho, od krásných pláží, teplého moře, přes památky a nespoutané hory. Milujete lenošení u moře a podle toho chcete zvolit vhodné letovisko? Pak si za cíl vyberte Sinemorec. Místní pláž se řadí mezi 7 nejlepších pláží v Bulharsku vůbec. Jaká bude vaše dovolená v tomto středisku?

Klid na konci světa

Malé letovisko Sinemorec se nachází kousek od hranic s Tureckem. Jedná se téměř o konec světa, moc turistů sem nejezdí, příroda a okolí je turistickým ruchem zasaženo jen minimálně. Ceny ubytování a služeb jsou nižší, než ve velkých letoviscích typu Zlaté Písky či Slunečné pobřeží.

7 nejhezčích pláží v BulharskuNa své si přijdou zejména lidé, kteří chtějí vypnout od všedních starostí, chtějí mít klid, netouží po kulturním vyžití či návštěvách nočních zábavních podniků. Sinemorec je oblíbené místo novomanželů na líbánkách, seniorů nebo rodin s malými dětmi.

Pláže v letovisku Sinemorec

Přímo v letovisku najdete pláže dvě. Jižní, Butamjata, je skvěle vybavená, najdete tu restaurace, půjčovny sportovního vybavení či lehátka. Moře se tu svažuje pozvolna, velké vlny tu prakticky nehrozí. Proto je ideální i pro vodní radovánky s malými dětmi.

Pláž na severu letoviska Sinemorec, Ustie,  je naprosto odlišná. Lemují ji divoké útesy, o něž často bičují několikametrové vlny. Koupání je zde vhodné pouze pro velmi zdatné plavce. Také tu nenajdete žádné turistické vybavení.

Zátoka Silistar

V těsné blízkosti letoviska se nachází vyhlášená pláž Mount Beach a velice oblíbená zátoka Silistar. Poslední zmiňovaná je součástí národního parku Strandža, okolí je tedy skutečně překrásné. Najdete ji asi 10 km od letoviska, nedaleko vesničky Rezovo. Právě ona patří mezi ty nejkrásnější pláže na bulharském Černomořském pobřeží. Přijeďte se přesvědčit.

This entry was posted in Bulharsko. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.